Spädbarnsmassage

Nya kurser startas kontinuerligt!

Spädbarnsmassage

Kom och lär dig massera din baby! En urgammal konst som skänker djup samhörighet mellan förälder och barn.

Spädbarnsmassage ett fantastiskt sätt att fördjupa kontakten och stärka den viktiga anknytningen mellan dig och ditt barn. Ni kommer varandra nära på ett helt speciellt och naturligt sätt. Massagen hjälper barnet att lugna sig självt. Avslappnande och välgörande både för den som ger och för den om får massage!

Spädbarnsmassage är ingen behandling utan handlar snarare om en stund av avslappning och välbefinnande. Forskning visar på en rad terapeutiska effekter, och listan på fördelar med massagen kan göras lång. Här ett urval:

  • Matsmältningen stimuleras
  • Immunförsvaret stärks
  • Förstoppning, gasbesvär och kolik lindras
  • Sömnen förbättras
  • Barnets hud, beröringssinne, blodomlopp och motorik stimuleras.

SpädbarnsmassageMassagen hjälper barnet att lära känna sin kropp och att sätta gränser genom att den som ger massage slutar när barnet tröttnar. Många barn blir trötta av massagen och det kan vara ett bra sätt att avsluta dagen på. Det kan vara värt att prova om barnet har svårt att komma till ro på kvällen.

Människor har i alla tider masserat sina barn runt om i världen. Framförallt i österländksa kulturer, Afrika och Sydamerika. Bland annat har man insett att babymassagen hjälper mamma att bli lyhörd för sina barns behov och signaler. Barnen behöver inte blöjor och har sällan kolik eller sömnstörningar. Till västvärlden kan man säga att babymassagen kom i mitten av 1970-talet.

Spädbarnsmassage enligt den metod jag lär ut har utarbetats av Vimala McClure från USA som också är grundare av den internationella föreningen för spädbarnsmassage (International Association of Infant Massage - IAIM).

Hur går det till?
Kursen omfattar 5 kurstillfällen à 60 minuter med både praktiska och teoretiska moment inom babymassage. Det kommer även att ges tid för olika diskussioner. Du får stegvis lära dig hur du kan ge ditt barn massage. Barnet stimuleras av mjuka händers strykningar för att känna sig tryggt och älskat, en upplevelse av kontakt, kommunikation och glädje. Vi inleder varje massagetillfälle med en gemensam avslappning. Instruktören visar alla massagestrykningarna på en docka medan ni masserar ert barn. Föräldrar och barn träffas tillsammans med instruktör en gång i veckan, 5 gånger under 60 min varje gång. Den 5:e gången blir en återträff ca en månad efter avslutad kurs. Vi är max 6-8 barn i varje kursgrupp.

Lämplig ålder för babymassage
Barn från 1-6 mån är välkomna att delta. Det är aldrig för sent att börja massera sitt barn, men det är lämpligast att börja innan barnet lär sig krypa och vill upptäcka världen omkring. Det är barnen som styr kursen - ledsna, glada, trötta och pigga barn, alla är välkomna!

På kursen i babymassage välkomnar vi självklart både mammor och pappor. Under massagen har pappor chansen att delta i den kroppsnära gemenskapen som annars, genom födelse och amning, ofta är förbehållet mamman.

Kommande kursstarter:
Kursen startas när tillräckligt många anmälningar har kommit in.
Kursavgift & kursmaterial, som ingår: 950 kr för 5 kurstillfällen
  • Babymassageolja som är anpassad till barn                                                                      (kallpressad, ekologisk, vegetabilisk och oparfymerad).
  • Ett kompendium med de olika strykningarna så du kan öva även hemma.

Ta med en liten filt, en handduk och ev. leksak. Detta för att barnet ska känna igen ”sin egen” lukt och därigenom få större trygghet.

Plats:
Refixa, Östra Torggatan 17, 652 24 Karlstad

Ge bort ett presentkort
Ett vackert presentkort på en kurs i babymassage är den perfekta presenten till de nyblivna föräldrarna till barn- barnet eller som en annorlunda dopgåva.

Privata kurser
Vill ni i föräldragruppen ha en egen spädbarnsmassage kurs eller önskar ni ha privat undervisning går även det bra. Kontakta mig via mail eller telefon för vidare information.

Individuella kurser
En del barn trivs bäst med massage i sin hemmiljö. Exempelvis blir större barn och mycket känsliga barn lätt störda av andra barn i gruppen. Därför kan du också få individuell instruktion av massagen hemma, eller få privatkurs på min praktik. Kontakta mig för info.

 

                                    E-mail: muskelknutenkarlstad@gmail.com