Fibromassage

Fibromassage

Boka tid direkt på webben! Se lediga tider och priser.

Boka tid

Fibromassagen är utformad av Stefan Göthager, i samarbete med patienter och personal på bl. a. Fibromyalgimottagningen vid Karolinska Institutet.

Fibromassage utförs med lätta strykningar och anpassade massagegrepp. Massagen frisätter oxytocin, ett lugn och ro hormon som påverkar det allmänna välbefinnandet. Målet med behandlingen är att skapa djup avslappning som hjälper kroppen att återhämta sig. Behandlingen bygger på samarbete mellan patient och terapeut och helhetssynen är viktig. Fibromassage leder till avslappning och smärtlindring, bättre sömn och förbättrad levnadssituation. Behandlingen har visat goda resultat och är utmärkt för patienter som är utbrända och lider av stressyndrom.

Praktik: Refixa, Östra Torggatan 17,  652 24 Karlstad

E-mail:  muskelknutenkarlstad@gmail.com

Tel: 070-712 42 10

All avbokning senast 24 timmar innan utsatt tid via telefon eller SMS. Allt annat debiteras.

Det är en mild form av massage, speciellt utvecklad för att hjälpa patienter med kroniska muskelsmärtor t.ex. fibromyalgi och/eller stressymptom som orsakar smärtande muskler.

Varje behandling tar ca 70 minuter. Forskning visar att patienten upplever en märkbar förbättring efter 4-5 behandlingar.

Att tänka på: Det är vanligt att patienten får mer värk 1-2 dagar efter behandling, därefter upplevs den positiva effekten genom minskad värk och ökad rörlighet.