Zonterapi

Zonterapi

Priser:

55 min / 620 kr

Zonterapin kan förstärkas med öronakupunktur. Då tillkommer 100 kr för nålarna.

Boka tid direkt på webben! Se lediga tider och priser.

Boka tid

All avbokning senast 24 timmar innan utsatt tid via   telefon eller SMS.   Allt annat debiteras.     

Zonterapi tillhör förmodligen en av de äldsta metoderna för självläkning av kroppen. Man vet att zonterapi använts för över 5000 år sedan både i öst och väst.

Zonterapi är en unik metod som använder sig av tryck på reflexpunkter som finns i fötter, öron och underben. Genom trycket stimuleras en retning vilket leder till en reaktion i det område zonen svarar mot och skapar därigenom en självläkningsprocess.

Zonterapi är helande och utrensande, den frigör djupliggande spänningar genom att låst energi kommer i rörelse.

• Stressrelaterade problem

• Smärta i axlar, skuldror och rygg

• Störningar i mag- och tarmsystemet

• Bihåleproblem

• Förkylningar

• Sömnsvårigheter

• Klimakteriebesvär

• Inkontinens

• Lukt-/smakbesvär

• Förebyggande syfte


 men framför allt för Välbefinnandet!

Zonterapibehandlingar har visat sig vara positivt för många människor med symptom av olika slag bl.a.:


Strykningsterapi - en vitaliserande terapi en mjukare metod än fotzonterapin som ibland kan vara för kraftig för dig som är mer smärtkänslig, ”utbränd” eller behöver mer energi. En kraftfull metod där man arbetar med fot och underben som mer koncentrerar sig till meridianerna. Behandlingen avslutas med en avkopplande massage av underfot och ben.

Så går en behandling till

Vid första besöket hos oss gör vi med en anamnes. Patienten talar alltså om hur han/hon upplever sitt eget mående och om det är något särskilt han söker för. Terapeuten börjar med en s.k. artikulering, uppmjukning av foten och underbenet i några minuter. Efter detta börjar terapeuten arbeta med zonerna (punkterna) i fötterna, runt hela foten.

I 3D zonterapin ingår en unik omvänd handgreppsteknik där de övriga fingrarna arbetar och där tummen bara fungerar som mothåll. Fördelen med den här tekniken är att terapeuten får en mycket bra kontakt med foten, vilket även upplevs som positivt av den som blir behandlad. En del punkter kan ömma (se ”smärta”),  trycket ska vara ”skönt-ont”, inte så att du spänner dig, då ger det bäst effekt. Det här är individuellt hos alla personer så det krävs lite kommunikation kring detta. Många tror felaktigt att behandlingen är en mycket smärtsam metod. Tidigare trodde man att hårdare tryck gav bättre resultat. Idag visar erfarenheten att man får bättre effekt om man kan slappna av. Behandlingen avslutas sedan med en väldigt avslappnade och skön fotmassage.

Praktik: Refixa, Östra Torggatan 17, 652 24 Karlstad

E-mail: muskelknutenkarlstad@gmail.com

Tel. 070-712 42 10