Babymassage

Människor har i alla tider masserat sina barn runt om i världen. Framförallt i österländksa kulturer, Afrika och Sydamerika. Bland annat har man insett att babymassagen hjälper mamma att bli lyhörd för sina barns behov och signaler. Barnen behöver inte blöjor och har sällan kolik eller sömnstörningar. Till västvärlden kan man säga att babymassagen kom i mitten av 1970-talet.

Spädbarnsmassage enligt den metod jag lär ut har utarbetats av Vimala McClure från USA som också är grundare av den internationella föreningen för spädbarnsmassage (International Association of Infant Massage – IAIM).

Hur går det till?

Kursen omfattar 5 kurstillfällen à 60 minuter med både praktiska och teoretiska moment inom babymassage. Det kommer även att ges tid för olika diskussioner. Du får stegvis lära dig hur du kan ge ditt barn massage. Barnet stimuleras av mjuka händers strykningar för att känna sig tryggt och älskat, en upplevelse av kontakt, kommunikation och glädje. Vi inleder varje massagetillfälle med en gemensam avslappning. Instruktören visar alla massagestrykningarna på en docka medan ni masserar ert barn. Föräldrar och barn träffas tillsammans med instruktör en gång i veckan, 5 gånger under 60 min varje gång. Den 5:e gången blir en återträff ca en månad efter avslutad kurs. Vi är max 6-8 barn i varje kursgrupp.

Lämplig ålder för babymassage

Barn från 1-6 mån är välkomna att delta. Det är aldrig för sent att börja massera sitt barn, men det är lämpligast att börja innan barnet lär sig krypa och vill upptäcka världen omkring. Det är barnen som styr kursen – ledsna, glada, trötta och pigga barn, alla är välkomna!

På kursen i babymassage välkomnar vi självklart både mammor och pappor. Under massagen har pappor chansen att delta i den kroppsnära gemenskapen som annars, genom födelse och amning, ofta är förbehållet mamman.

Kommande kursstarter:

Tors 10/11 2016 kl 10:00 – 11:00 FULLT!

Tors 27/11 2016 kl 11:15 – 12:15

Mån 9/1 2017 kl 10:00 – 11:00

Tis 31/1 2017 kl 10:00 – 11:00

Kursavgift & kursmaterial, som ingår: 600 kr för 5 kurstillfällen

• Babymassageolja som är anpassad till barn

(kallpressad, ekologisk, vegetabilisk och oparfymerad).

• Ett kompendium med de olika strykningarna så du kan öva även hemma.

Ta med dig en liten filt, en handuk och ev. en liten leksak. Detta är för att barnet ska känna igen “sin egen” lukt och därigenom få större tygghet.

Ge bort ett presentkort

Ett vackert presentkort på en kurs i babymassage är den perfekta presenten till de nyblivna föräldrarna till barn- barnet eller som en annorlunda dopgåva.

Privata kurser

Vill ni i föräldragruppen ha en egen spädbarnsmassage kurs eller önskar ni ha privat undervisning går även det bra. Kontakta mig via mail eller telefon för vidare information.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top